Stanowisko Grupy Ekspertów w sprawie zaleceń żywieniowych dla kobiet w okresie laktacji – aktualizacja

2 min. czytania /
dziecko na rękach u mamy w trakcie karmienia piersią

Prawidłowe odżywianie jest podstawowym czynnikiem kształtującym zdrowie człowieka. Laktacja to okres w życiu kobiety, w którym zmieniają się zapotrzebowanie na składniki pokarmowe oraz możliwości uzupełniania niedoborów makro- i mikroelementów.

ikonka autora treści

Agnieszka Bzikowska-Jura

Pracownia Badań nad Mlekiem Kobiecym i Laktacją, Zakład Biologii Medycznej, Warszawski Uniwersytet Medyczny

O autorze
ikonka autora treści

Monika Żukowska-Rubik

Centrum Medyczne „Żelazna” Sp. z o.o. w Warszawie, Centrum Nauki o Laktacji w Warszawie

O autorze
ikonka autora treści

Aleksandra Wesołowska

Pracownia Badań nad Mlekiem Kobiecym i Laktacją, Zakład Biologii Medycznej, Warszawski Uniwersytet Medyczny

O autorze
ikonka autora treści

Beata Pawlus

Szpital Specjalistyczny im. Św. Rodziny w Warszawie; Wydział Medyczny, Uczelnia Łazarskiego, Warszawa

O autorze
ikonka autora treści

Joanna Rachtan-Janicka

Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa

O autorze
ikonka autora treści

Maria Katarzyna Borszewska-Kornacka

Warszawski Uniwersytet Medyczny (emeryt)

O autorze
athor-male

Mirosław Wielgoś

Wydział Medyczny, Uczelnia Łazarskiego, Warszawa

O autorze
lock

Materiał jest dostępny tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub zarejestruj, aby wyświetlić.