Skontaktuj się z nami drogą mailową
Publikacje

Regurgitacje i refluks żołądkowo-przełykowy u niemowląt

Nawracające gorączki u dziecka – kiedy podejrzewać chorobę autozapalną

Oligosacharydy pokarmu kobiecego − znane od lat, odkrywane na nowo

Niemowlę z łagodnymi objawami ze strony przewodu pokarmowego w gabinecie pediatry – pytania i odpowiedzi

Zasady żywienia zdrowych niemowląt. Stanowisko Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci meta description: Zasady żywienia zdrowych niemowląt. Stanowisko Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci

Oligosacharydy w pokarmie kobiecym i mleku modyfikowanym

Zaburzenia czynnościowe przewodu pokarmowego u niemowląt – algorytm postępowania w czasie pandemii COVID-19

Stanowisko Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk w sprawie zasad żywienia dzieci w wieku 1-3 lat

Wpływ cesarskiego cięcia i innych czynników warunkujących skład mikrobioty jelitowej u noworodków na ich stan zdrowia w przyszłości

Kozieradka - roślina o wszechstronnych właściwościach również dla matek karmiących

Oligosacharydy i inne substancje bioaktywne w pokarmie kobiecym i w mleku modyfikowanym

Zaburzenia rozwoju u dzieci. Część 2: Rola zespołu żywieniowego w procesie terapeutycznym

Zapobieganie kolce niemowlęcej i jej leczenie – aktualny stan wiedzy

Probiotyki i atopowe zapalenie skóry u dzieci – aktualne dane naukowe

Rola modyfikacji mikrobioty w zapobieganiu chorobom alergicznym i ich leczeniu

Laktacja po cesarskim cięciu - wsparcie galaktogogami


Mieszanka dla niemowląt zawierająca pięć swoistych oligosacharydów mleka ludzkiego a mikrobiota jelitowa – badanie z randomizacją



Oligosacharydy mleka kobiecego - składnik, który czyni różnicę

Mikrobiota jelitowa – co to jest i jakie ma funkcje? Zdrowie człowieka a mikrobiota jelit

Trudności w wypróżnianiu i zaparcie czynnościowe u niemowląt – interwencje żywieniowe

Stanowisko Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk w sprawie zasad żywienia dzieci w wieku przedszkolnym (4-6 lat) i wczesnoszkolnym (7-9 lat)

Niedojrzałość układu pokarmowego u noworodka – przyczyny i objawy

Ulewanie u dzieci: przyczyny i zapobieganie ulewaniu u noworodka i niemowlaka

Nadmiar masy ciała u niemowląt i dzieci w wieku poniemowlęcym – czynniki ryzyka, metody rozpoznawania oraz możliwości leczenia w ramach POZ


Leczenie dietetyczne otyłości u dzieci – wskazówki dla pediatry i lekarza POZ

Mikrobiom a mikrobiota – czym się różnią? Jaka jest ich rola w organizmie człowieka?

Mała masa urodzeniowa noworodka – przyczyny, skutki i wpływ na dalszy rozwój dziecka

Cesarskie cięcie – na czym polega, wskazania, powikłania

Mała masa urodzeniowa noworodka – przyczyny, skutki i wpływ na dalszy rozwój dziecka

Mleko matki jako fundament mikrobioty jelitowej noworodka

Czy 1+1 zawsze równa się 2? Synergia w żywieniu niemowląt

Karmienie piersią po cesarskim cięciu: opieka i wsparcie kobiet w okresie laktacji

Stanowisko Grupy Ekspertów w sprawie zaleceń żywieniowych dla kobiet w okresie laktacji – aktualizacja

Laktacja po cesarskim cięciu – jak naturalnie wspierać karmienie piersią?



Oligosacharydy pokarmu kobiecego – dlaczego są ważne

Stanowisko Grupy Ekspertów w sprawie suplementacji kwasu dokozaheksaenowego (DHA) i innych kwasów tłuszczowych omega-3 w populacji kobiet ciężarnych, karmiących piersią, niemowląt oraz dzieci i młodzieży

Postępowanie z dziećmi i młodzieżą z myślami samobójczymi – kompendium dla pediatrów i lekarzy POZ

Zaburzenia karmienia jako problem multidyscyplinarny

Problem niedożywienia u noworodków i niemowląt chorych przewlekle

Zmiana mleka modyfikowanego w diecie niemowląt – co warto wiedzieć?

Cięcie cesarskie jako czynnik ryzyka dysbiozy jelitowej u niemowląt – możliwe strategie wsparcia żywieniowego

Substancje bioaktywne wzmacniające odporność i wpływające na rozwój mikrobioty w pokarmie kobiecym oraz w mlekach modyfikowanych


