NAN® EXPERTpro HA 2
Charakterystyka produktu
NAN® EXPERTpro HA 2 Wybór, który czyni różnicę
Formuła z częściowo hydrolizowanym białkiem łagodzącym dolegliwości trawienne oraz w profilaktyce rozwoju AZS (1-4)
Mleko następne w proszku dla niemowląt powyżej 6.miesiąca życia
Unikalna receptura NAN® EXPERTpro HA 2 zawiera:
- Częściowo hydrolizowane białko serwatkowe
- Immunoskładniki (cynk*, żelazo* i wit.D*) ważne dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego dziecka
- DHA* i ARA, czyli niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 i omega-6
- B. lactis - kultury bakterii
- Oleje roślinne - słonecznikowy i rzepakowy
- Nie zawiera oleju palmowego
* zawartość zgodnie z przepisami prawa.
Formuła zawierająca częściwo hydrolizowne białko serwatkowe dla rozwijającego się układu pokarmowego niemowląt i dzieci.(5-7)
Częściowo hydrolizowane białko poprawia komfort jelitowy(8-10)
*Przyspieszone opróżnianie żołądka 3
*Lepsza strawność 2
Formuła dla niemowląt zawierająca częściwo hydrolizowane białko serwatkowe
Formuła dla niemowląt z nienaruszonym białkiem serwatkowym
Formuła dla niemowląt z nienaruszonym białkiem kazeiny
Billeaud C, et al. Gastric emptying in infants with or without gastrooesophageal reflux according to the type of milk. Eur J Clin Nutr 1990; 44 (8): 577-83.
NAN® EXPEPRpro HA 2 z unikalnym procesem zmniejszającym alergenność białka serwatkowego 11,12
Sposób przygotowania
1. Umyj starannie ręce.
2. Umyj dokładnie butelkę, smoczek i nakrętkę żeby usunąć pozostałości posiłku.
Zanurz butelkę całkowicie w naczyniu z wodą i doprowadź do wrzenia. Ściągnij naczynie z płyty grzewczej. Butelkę pozostaw pod przykryciem do chwili użycia.*
3. Zagotuj wodę pitną, pozostaw do ostygnięcia.
4. Kieruj się tabelą karmienia. Najpierw wlej wodę do butelki. Następnie dodaj proszek posługując się wyłącznie załączoną miarką, ostrożnie usuwając nadmiar proszku.
5. Upewnij się, że miarka jest sucha i odłóż ją z powrotem do puszki. Zamknij puszkę po kazdym użyciu. Przechowuj w chłodnym i suchym miejscu.
6. Zakręć butelkę i potrząsaj nią aż woda z proszkiem dokładnie się połączą. Sprawdź temperaturę posiłku przed karmieniem dziecka.
*Jeśli używasz sterylizatora parowego, postępuj zgodnie z instrukcją producenta
Tabela karmienia
Podana wielkość porcji jest średnia, jaką zjada dziecko w danym wieku zależnie od indywidualnych potrzeb. Różnice mogą dotyczyć również liczby posiłków. Zawsze konsultuj ilość posiłków z lekarzem prowadzącym.
*Aby utrzymać odpowiednią ilość żywych kultur bakterii, przegotowana woda powinna być ostudzona do temepratury zbliżonej do temepratury ciała (ok.37°C) przed dodaniem proszku.
** Pamietaj: używaj tylko załączonej miarki. Użycie większej lub mniejszej ilości proszku niż wskazana może prowadzić do odwodnienia organizmu lub do niedożywienia niemowlęcia. Nie zmieniaj proporcji wody i proszku bez porozumienia z lekarzem.
*** W tym wieku zgodnie ze schematem żywienia niemowląt dieta dziecka może być już coraz bardziej urozmaicona. Skonsultuj się z lekarzem przed wprowadzeniem nowych posiłków.
Skład
Laktoza (z mleka), oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej rzepakowy), częściowo hydrolizowane: izolat białka serwatkowego (z mleka) i koncentrat białka serwatkowego (z mleka), cytrynian wapnia, fosforan wapnia, fosforan potasu, chlorek potasu, chlorek magnezu, olej z Mortierella alpina, olej z mikroalg Schizochytrium sp., fosforan sodu, L-arginina, witaminy (C, kwas pantotenowy, E, niacyna, B2, B1, A, B6, kwas foliowy, K, biotyna, D, B12), L-histydyna, L-fenyloalanina, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, kultury bakterii Bifidobacterium lactis, siarczan miedzi (II), siarczan manganu, jodek potasu, selenian (VI) sodu.
Tabela wartości odzywczych
Bibliografia
1. Czerkies LA, et al. A Pooled Analysis of Growth and Tolerance of Infants Exclusively Fed Partially Hydrolyzed Whey or Intact Protein-Based Infant Formulas. Int J Pediatr. 2018 Nov 1;2018:4969576.
2. Clemens RA et al. In vitro digestibility assessment of intact and hydrolyzed proteins in infant formula. J M Coll Nutr. 2002. 21(5):482.
3.Billeaud C, et al. Gastric emptying in infants with or without gastrooesophageal reflux according to the type of milk. Eur J Clin Nutr 1990; 44 (8): 577-83.
4. Gappa M. et al. Allergy. 2021; 76 (6): 1903–1907.
5. Jost R, et al. Bibi Nutr Dieta. 1991;(48):127-37.
6. Czerkies LA, et al. A Pooled Analysis of Growth and Tolerance of Infants Exclusively Fed Partially Hydrolyzed Whey or Intact Protein-Based Infant Formulas. Int J Pediatr. 2018 Nov 1;2018:4969576.
7. Exl BM, et al. Improved general health status in an unselected infant population following an allergen-reduced dietary intervention programme: the ZUFF-STUDY-PROGRAMME. Part II: infant growth and health status to age 6 months. ZUg-FrauenFeld. Eur J Nutr. 2000 Aug;39(4):145-56.
8. Nestlé Infant Nutrition. Simulation of acid digestion phase under laboratory conditions using ready-to-feed formula (pH 4.5,
incubated for 30 minutes at 37°C). Data on fi le 2003.
9. Clemens RA, Tsai A, Saavedra JM, Novak K. In vitro digestibility assessment of intact and hydrolysed proteins in infant
formula. J Am Coll Nutr 2002;21:482.
10. Billeaud C, Guillet J, Sandler B. Gastric emptying in infants with or without gastro-oesophageal refl ux according to the type
of milk. Eur J Clin Nutr 1990;44:577–583.
11. Fritsché R. et al. J Allergy Clin Immunol. 1997; 100 (2): 266–273.
12. Bourdeau T. et al. Nutrients. 2021; 13 (9): 3011.